تاثیرگذار ترین موسیقی های دنیا کدامند؟
موسیقی یکی از قدرتمندترین و پرتاثیرترین هنرهایی است که توانایی تحت تأثیر قرار دادن ما را دارد. در زیر، به برخی از موسیقیهای تاثیرگذار در جهان اشاره میکنیم (توجه داشته باشید که این لیست کوتاهی است و بسیاری از اثرهای دیگر نیز وجود دارند)
“سیمفونی شماره ۹” (لودویگ فان بتهوون):
این سیمفونی، با واژههایی از شعر فریدریش شیلر در بخش چهارم به نام “آنتیهمان یا صورت خوشبختی”، پیامی انسانی و اجتماعی قوی از همبستگی و صلح جهانی را منتقل میکند.
“آهنگ برگشت به آینده” (آلان سیلوستری):
این آهنگ اصلی از فیلم “برگشت به آینده” اثری برجسته و شناختهشده است که به یادگاری از دهه ۸۰ و احساس هیجان و ماجراجویی مرتبط با آن دوره اشاره دارد.
“مریزی” (دوئتوی فردریک چاپن و یوسف لاتیفی):
این پیانو دوئتوی کلاسیک ایرانی، از طریق نواختن اینسترومنتهای محلی و هماهنگی استثنایی بین دو نوازنده، در ایجاد یک تجربهٔ عمیق و درونگرا برای شنوندگان نقش بسزایی داشته است.
“شهر عاشقانه” (ستروبلینگ):
این آهنگ از گروه سوئدی ستروبلینگ، با الهام از موسیقی الکتروپاپ و ملودیهای زیبا، توانست در سراسر دنیا انتشار یابد و محبوبیت بسیاری را به دست آورد.
“تیتانیک” (سلین دیون):
آهنگ معروف “تیتانیک” که توسط سلین دیون اجرا شده است، با ملودی قوی و صدای قوی و احساسی خود، تأثیرگذاری فراوانی در جهان داشته و هنوز هم بعد از سالها مورد توجه و شناخت بسیاری قرار میگیرد.
“ایماجین” (جان لنون):
این آهنگ از جان لنون، با پیام صلح و همبستگی انسانی، در دهه ۱۹۷۰ و در دوران جنگ و ناآرامیهای اجتماعی بسیار مؤثر بود و همچنان به عنوان یکی از آثار برتاثیرگذار ترین موسیقیهای دنیا میباشد.
“سرود جان استریلینگ” (رابرت برنز):
این سرود، با عنوان “سرود ملی اسکاتلند” نیز شناخته میشود و به عنوان یکی از سرودهای ملی قدرتمند و تاثیرگذار در جهان شناخته میشود.
“راپسودی بوهمیایی” (کوئین):
این قطعه از گروه راک بریتانیایی کوئین، با تنوع سبکی که در آن یافت میشود و طولانی بودن آن، به عنوان یکی از قطعات برجسته و تاثیرگذار در تاریخ موسیقی شناخته میشود.
“لا بامبا” (ریچی والنز):
این آهنگ از ریچی والنز، با سبک لاتین و ریتم زنده، توانست در دهه ۱۹۸۰ محبوبیت بسیاری به دست آورد و تا به امروز محبوبیت خود را حفظ کند.
“استرابویتسی” (آندرس شیفر):
این قطعه از آندرس شیفر، با استفاده از نواختن پیانو و آهنگی متنوع، توانست در دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ تأثیر قابل توجهی در صنعت موسیقی داشته باشد.
لیست بالا تنها یک نمونه محدود از موسیقیهای تاثیرگذار در جهان است. بسیاری از آثار دیگر وجود دارند که به طور فراگیر تاثیرات قوی و عمیقی در جوامع و فرهنگها به همراه داشتهاند.
آیا موسیقی ای که به عنوان برترین موسیقی دنیا شناخته شده باشد وجود دارد؟
مفهوم “برترین موسیقی دنیا” بسیار سلیقه ای است و انتقادات و نظرات مختلفی را به همراه دارد. همانطور که میدانید، هر انسانی سلیقهها و ترجیحات موسیقیایی متفاوتی دارد و این باعث میشود که تعیین برترین موسیقی دنیا برای همه غیرممکن باشد.
به عنوان مثال، برخی افراد ممکن است معتقد باشند که آثار بزرگی مانند “سیمفونی شماره ۹” بتهوون، “ماریا” موتسارت، “پیانو کونسرتو شماره ۵” بتهوون، “راپسودی بلوز” جورج گرشوین و “چهار فصل” ویوالدی از آنتونیو ویوالدی به عنوان برترین آثار موسیقی در تاریخ محسوب شوند، در حالی که برای دیگران ممکن است این انتخابات متفاوت باشد.
علاوه بر آن، برتری موسیقی میتواند به ابعاد مختلفی نظیر آثار هنری، اثرگذاری اجتماعی، فروش آلبوم، نوآوری و تأثیر بر صنعت موسیقی ارتباط داشته باشد. در نتیجه، انتخاب برترین موسیقی دنیا ممکن است به شرایط و معیارهای مختلفی بستگی داشته باشد و بسته به دیدگاه و سلیقه هر فرد متفاوت باشد.
بنابراین، به طور کلی و به دلیل طبیعت نسبی و مفهوم برتری موسیقی، نمیتوان یک آثاری را به عنوان برترین موسیقی دنیا تعیین کرد. هر آثاری در زمینهٔ خود، با ارزش و تأثیر خود را دارد و هر کدام برای شنوندگان خاص خودشان به معنای برتری میباشند.